zaterdag 16 januari 2010

Glenn Bell : Mr. Taco Bell

Glenn William Bell Jr. is overleden. De Amerikaan was de stichter van Taco Bell, dé Tex-Mex fastfoodketen. In de Tweede Wereldoorlog diende Bell bij het US Marine Corps. Na de oorlog, in 1946, zei hij het militaire leven vaarwel en begon in 1948 zijn eerste hotdogkraam in San Bernardino, California, genaamd Bell's Drive-In. Bell was al sinds jaar een dag een enthousiaste aanhanger van de Tex-Mexkeuken en was dan ook goed bekend met de problemen in die cuisine. Het zat hem vooral hoog dat hij nergens een deftige taco kon bestellen. Terwijl hij zijn hotdogs verkocht, onderzocht hij manieren om taco's klaar te maken.



In 1952 verkocht hij zijn 1e stand en begon een nieuwe, die ook hamburgers verkocht. Kort daarna kwam de volgende stap: de verkoop van taco's voor een miezerige 19 dollarcent vanuit een zijraam. Tussen 1954 en 1955 opende hij dan 3 Taco Tias in Los Angeles, maar die werden ook al snel verkocht. Daarna opende hij 4 El Taco's in Long Beach, maar ook die verkocht hij, in 1962.



Bell ging nu solo. Hij opende wat later de wereldberoemde Taco Bell's zou worden. Zijn keten groeide als kool. Toen hij zijn geesteskind in 1978 verkocht aan PepsiCo, was die ondertussen 868 restaurants groot. Ze brachten $125 miljoen in het laatje. Mr. Taco Bell leefde nog rustig door en werd uiteindelijk 86.

Geen opmerkingen: